Overslaan naar content

Pedagogisch Medewerker (28-36 uur per week)

 • Sassenheim
€ 2.843,84 - € 4.223,16 per maand

Functieomschrijving

Pedagogisch medewerker (HBO)


Teylingereind, zoveel meer dan een jeugdgevangenis. Wij werken met jongeren die een ernstig delict hebben gepleegd of daarvan verdacht worden. Sommige jongeren zijn hier een paar weken, andere jongeren een aantal jaren. Als forensisch pedagogisch medewerker zie jij de persoon achter het delict, en werk je elke dag aan verandering. Bij ons telt elk succes, hoe klein dit ook is.


Op dit moment hebben we vijftien leefgroepen en de komende tijd breidt het aantal groepen verder uit. Dus, ben jij een enthousiaste jeugdprofessional die nieuwsgierig is naar wat jij kan betekenen voor onze jongeren in detentie? Dan zijn wij nog nieuwsgieriger naar jou. Want wij bieden forensische zorg aan de meest uitdagende doelgroep onder de jongeren. In onze zoektocht naar nieuwe collega’s vinden jouw persoonlijke competenties en (levens)ervaringen minstens zo belangrijk.

Wat ga je doen
Als pedagogisch medewerker (28 – 36 uur) ga je werken op één van de vijftien leefgroepen in Teylingereind. Op elke leefgroep verblijven acht tot tien jongeren tussen de 12 en 24 jaar. Samen met je team zorg jij voor een soepel verloop van het dagprogramma. Daarnaast ben jij als mentor nauw betrokken bij een bepaalde jongere van jouw groep; het mentoraat.


 • Dagprogramma en ontspanning: samen met je collega groepsleiders en pedagogisch medewerkers zorg je voor een soepel verloop van het dagprogramma. Je zorgt dat de jongeren op tijd opstaan, ontbijten en begeleidt ze naar onze interne school en afspraken met therapeuten, de advocaat of familie. Naast de vaste activiteiten, is er ook ruimte voor ontspanning op de groep. In momenten van ontspanning leer jij de jongeren echt kennen. Een potje voetbal, samen koken of een spelletje ‘mens erger je niet’; het zijn momenten die vaak het gesprek openen. Collega Rachid verwoordt het mooi “Voorzichtig zaadjes planten”.

 • Rapportages: alles wat je tijdens de dienst opvalt, leg je vast in rapportages. Op groepsniveau, maar ook per jongere. Je zorgt voor een heldere overdracht naar je collega’s van de volgende dienst. Je vertelt hoe de dag is verlopen en of er bijzonderheden zijn waar extra aandacht voor moet zijn. Ook de successen die zijn behaald zijn hierin net zo belangrijk.

 • Mentoraat: een verdieping in je werk naast de verantwoordelijkheid voor de groep als geheel.
  Als mentor ben je het aanspreekpunt voor een bepaalde jongere op jouw leefgroep. Jij bent verantwoordelijk voor het volgen van zijn ontwikkeling binnen het (ortho)pedagogische leefklimaat. Met de één op één gesprekken ga je het contact aan met de jongere. Je bespreekt waar hij tegenaan loopt en stelt samen doelen en maakt plannen hoe deze te bereiken zijn. Door het terugkoppelen van observaties en het reflecteren van zowel positief als negatief gedrag, motiveer je en stuur je bij. 


  Voor ouders/verzorgers ben jij het aanspreekpunt.Jij informeert ze hoe het met de jongere gaat en andersom. De band tussen de jongere en de ouders/verzorgers is een belangrijk onderdeel van het herstelprogramma van de jongeren Het bijdragen aan een stabiel sociaal vangnet is voor ons een speerpunt.

  Samen met de Gedragswetenschapper van de groep schrijf je mee aan het behandelplan (perspectiefplan) van de jongere. Jullie evalueren het gedrag, de successen, de voorvallen, de ontwikkelingen en de behandelingen.

Teylingereind, topsport binnen jeugdzorg
Als pedagogisch medewerker sta je altijd aan, niets gaat aan jou voorbij. Dat is topsport beoefenen met al jouw zintuigen. Je observeert de hele dienst; is de sfeer op de leefgroep ontspannen of heerst er onrust? Zijn de jongens aan het smoezen en houden ze je in de gaten? Of wordt het ineens te rustig en stil? Grote kans dat er iets broeit. Jij hebt overal ogen en oren, dat noemen wij forensische scherpte. Onmisbaar in ons vak.

Rooster
Wij werken onregelmatig. Doordeweeks hebben wij drie diensten:

 • Vroege dienst van 7.30 uur tot 15.00 uur;
 • Tussendienst van 12.00 uur tot 21.00 uur;
 • Late dienst van 14.00 tot 21.30 uur

Daarnaast werk je gemiddeld, of afhankelijk van het aantal uren dat je werkt, één keer in de drie weken een weekenddienst waarbij je zowel op zaterdag als op zondag werkt. De werktijden zijn dan van 9.45 uur tot 19.15 uur. Het teamroosteren doe je samen met je team. Hierbij krijgt iedereen de ruimte om voorkeuren op te geven. Sport je bijvoorbeeld op een vaste avond? Dan wordt daar zowel vanuit de organisatie als vanuit het team zoveel mogelijk rekening mee gehouden.

Vereisten

Persoonlijke competenties

Werken in een jeugdgevangenis is kunnen schakelen tussen de slappe lach, een goed gesprek en ingrijpen bij een incident. Dat vraagt veel van je. Beschik jij over de benodigde competenties?
• Jij bent integer, eerlijk en betrouwbaar;
• Jij durft mensen aan te spreken op gedrag en grenzen te stellen;
• Jij hebt een natuurlijk overwicht;
• Jij bent flexibel en proactief, neemt initiatief en ziet kansen;
• Jij zegt wat je doet en doet wat je zegt. Jij bent consequent;
• Jij wil en kan samenwerken;
• Jij staat open voor feedback en wilt altijd leren;
• Jij hebt compassie en inlevingsvermogen;


Wat breng je mee?

• Een afgerond HBO-diploma* Pedagogiek, Social Work, SPH of gelijkwaardige opleiding;
• Een SKJ-registratie of de mogelijkheid om jouw SKJ-registratie te starten;
• Je herkent je in onze waarden: verantwoordelijk, samen, toekomstgericht en geloof in verandering;
• Je bent minimaal 28 uur per week beschikbaar.
• Je bent minimaal 23 jaar;

* Heb jij een diploma in een andere richting, maar beschik jij wel over de bovenstaande persoonlijke competenties? Dan komen wij graag met jou in contact. Lees hier meer over jouw mogelijkheden om door te groeien.De arbeidsvoorwaarden

• Een salaris in schaal 8, tussen de € 2.843,84 en € 4.223,16 bruto per maand (bij 36 uur);
• Een contract voor een jaar met de intentie om na dat jaar een vast contract aan te bieden;
• Fijne extra’s zoals een onregelmatigheidstoeslag, vakantiegeld (8%), eindejaarsuitkering (8,3%) en tegemoetkoming in ziektekosten (€20,- per maand);
• Goede begeleiding; onze inwerkmentoren en inwerkcoaches staan voor je klaar vanaf het moment dat je start.
• Een variërend aanbod van interne trainingen en opleidingen om jou zo optimaal te faciliteren in jouw eigen ontwikkeling;

Meer weten?

Lees vooral de verhalen van onze medewerkers. Zij geven je een inkijk in hun werk bij Teylingereind.
Eerst eens binnen kijken voordat je solliciteert? Kom dan naar een van onze Carrière-informatiedagen.


Solliciteren?

Wij zijn heel benieuwd naar wie jij bent en wat jou motiveert. Ben je enthousiast? Laten we kennismaken! Je kunt Danny en Quincy bereiken op 06-28134488 of solliciteer direct door ons digitale sollicitatieformulier in te vullen. Onderdeel van ons sollicitatieproces is een meedraaidienst. Tijdens deze dienst kan jij ervaren hoe het is om op de groep te werken.


Wij werken met de NVP sollicitatiecode. Daarnaast doen we voor iedereen die bij ons solliciteert een antecedentenonderzoek. We kijken dan of je een strafblad hebt. Ook vragen we referenties van vorige werkgevers op. Soms hoort een assessment ook bij de sollicitatieprocedure. Dat laten we je dan natuurlijk weten.

Op locatie
 • Sassenheim
€ 2.843,84 - € 4.223,16 per maand

of

Heb je vragen?

Bel Quincy of Danny op 06 - 281 344 88

of mail naar recruitment@teylingereind.nl