Overslaan naar content

Jij start met een MBO?

Met jouw MBO aan de slag als groepsleider? Leuk, laten we uitzoeken wat jouw mogelijkheden binnen Teylingereind zijn. Geef antwoord op onze twee belangrijkste vragen en kom erachter of jij bij ons kan solliciteren en hoe jouw route er bij ons uit komt te zien. Laten we starten! Ontdek ook jouw doorgroeikansen! Onze jongeren ontwikkelen zich hier maar zeker ook onze collega’s! Jij kan bij ons werkend leren van groepsleider naar pedagogisch medewerker of van gedragswetenschapper naar pro-Justitia-rapporteur. Velen zijn jou voorgegaan, dus vraag naar onze mogelijkheden! 

Vraag 1. Heb jij een afgerond MBO-diploma niveau 3 of 4?

NEE heb ik niet: Om in te stromen als Groepsleider vragen wij minimaal een afgerond mbo-diploma niveau 3 of 4. Helaas kan jij zonder deze diploma’s niet bij ons starten. Wat kan je nu wel alvast doen? Probeer je MBO op te schalen binnen de zorg en welzijn sector en probeer het opnieuw.

JA ik heb een MBO 3: Fijn, de basis is gelegd. Heb jij een opleiding afgerond in de richting van Zorg en Welzijn? Dat sluit mooi aan binnen ons vakgebied. Maar heb jij een andere MBO 3 opleiding? Denk aan Sport en bewegen, Onderwijsassistent, Filiaalmanager of Luchtvaartdienstverlener, dan maken we ook graag kennis met jou! Want met jouw MBO 3 diploma mag je wellicht toch starten, maar ben je wel verplicht een opleiding op MBO 4 niveau in ons vakgebied te volgen.

 JA ik heb een MBO 4: Super! Jij zou gelijk kunnen starten als Groepsleider, dus ook als jouw diploma niet richting Zorg en Welzijn is. Intern gaan wij jou klaarstomen met ons 7-daagse Samen Veilig Werken en 3-daagse Youturn- trainingen. Daarnaast staan onze inwerkcoaches en mentoren klaar om jou alle kneepjes van het vak te leren. Maar naast de benodigde opleiding zijn wij ook benieuwd naar jouw persoonlijke talenten, deze zijn namelijk net zo belangrijk. Lees dus vooral snel door. Heb jij een HBO? kijk dan op deze pagina

Vraag 2. Beschik jij over de benodigde competenties?

Het werk binnen Teylingereind is uitdagend. Het vraagt ook veel van jou als persoon. Wij werken met een complexe doelgroep in een gesloten setting. We zijn daarom net zo benieuwd naar jouw persoonlijke talenten en jouw ervaringen in het leven. Om een goede Groepsleider te zijn, zijn deze persoonlijke competenties essentieel:

  • Jij bent integer, eerlijk en betrouwbaar

  • Jij durft mensen aan te spreken op gedrag en grenzen te stellen

  • Jij hebt een natuurlijk overwicht

  • Jij bent proactief, neemt initiatief en ziet kansen

  • Jij zegt wat je doet en doet wat je zegt. Jij bent consequent.

  • Jij wil en kan samenwerken

  • Jij staat open voor feedback en wilt altijd leren

Scoor jij genoeg keer een JA? Wacht dan niet langer en bekijk de inhoud van de vacature, kom naar een carrière-informatiedag of solliciteer direct!