Overslaan naar content

Jij start met een HBO?

Met jouw HBO aan de slag als Pedagogisch medewerker? Leuk, laten we uitzoeken wat jouw mogelijkheden binnen Teylingereind zijn. Geef antwoord op onze twee belangrijkste vragen en kom erachter of jij bij ons kan solliciteren en hoe jouw route er bij ons uit komt te zien. Laten we starten! Ontdek ook jouw doorgroeikansen! Onze jongeren ontwikkelen zich hier maar zeker ook onze collega’s! Jij kan bij ons werkend leren van groepsleider naar pedagogisch medewerker of van gedragswetenschapper naar pro-Justitia-rapporteur. Velen zijn jou voorgegaan, dus vraag naar onze mogelijkheden! 

Vraag 1. Heb je een relevant afgerond HBO-diploma, of ben je momenteel bezig met een studie Social Work of Pedagogiek met als uitstroomprofiel jeugd of jeugdzorgwerker?

JA ik studeer op dit moment Social Work/Pedagogiek: Kijk, jij bent precies wat wij zoeken, want ook tijdens jouw studie kan je al bij ons aan de slag! Wil je weten wat dit voor jou kan betekenen? Bel met Recruitment op 06 - 281 344 88 en ontdek of je kunt starten als Pedagogisch Medewerker in opleiding. JA ik heb een afgerond hbo- diploma met uitstroomprofiel jeugdzorgwerker of jeugd: Super, je zou gelijk kunnen starten als Pedagogisch Medewerker! Misschien heb je al een SKJ-registratie? TOP. Nog niet? Dan helpen we je deze SKJ verplichting te starten.

 NEE ik heb een HBO-diploma in een andere richting: raadpleeg de SKJ registratiehulp en kom erachter of jouw diploma mogelijkheden biedt om je te registreren middels aanvullende scholing. Staat jouw opleiding er niet bij? Bekijk dan onze vacature van Groepsbegeleider Jeugd en informeer naar onze interne doorgroeimogelijkheden.

NEE ik heb geen HBO-diploma: Voor de functie van Pedagogisch Medewerker is een afgerond HBO-diploma met het juiste uitstroomprofiel vereist om te voldoen aan de registratie-eisen van SKJ. Zonder dit diploma is het helaas niet mogelijk om bij ons te starten als pedagogisch medewerker. Benieuwd wat je nu wel alvast kan doen? Met een afgerond MBO diploma kan je wellicht wel als Groepsbegeleider jeugd aan de slag.

Graag een studie doen? Verken diverse open dagen om te ontdekken welke HBO-studie het beste bij jou past. Benieuwd welke diploma's in aanmerking komen voor jouw SKJ-registratie? Bezoek de website van SKJ en raadpleeg de SKJ-registratiehulp voor meer informatie.

Vraag 2. Beschik jij over de benodigde competenties?

Het werk binnen Teylingereind is uitdagend. Het vraagt ook veel van jou als persoon. Wij werken met een complexe doelgroep in een gesloten setting. We zijn daarom net zo benieuwd naar jouw persoonlijke talenten en jouw ervaringen in het leven. Om een goede Pedagogisch Medewerker te zijn, zijn deze persoonlijke competenties essentieel:

  • Jij bent integer, eerlijk en betrouwbaar

  • Jij durft mensen aan te spreken op gedrag en grenzen te stellen

  • Jij hebt een natuurlijk overwicht

  • Jij bent proactief, neemt initiatief en ziet kansen

  • Jij zegt wat je doet en doet wat je zegt. Jij bent consequent.

  • Jij wil en kan samenwerken

  • Jij staat open voor feedback en wilt altijd leren

Scoor jij genoeg keer een JA? Wacht dan niet langer en bekijk de inhoud van de vacature, kom naar een carrière-informatiedag of solliciteer direct!