Overslaan naar content

SOLLICITATIEPROCESSEN

Er zijn twee routes om bij Teylingereind te komen werken. Voor de vacatures op de leefgroepen wordt de selectie- en sollicatieprocedure uitgevoerd door onze collega’s van Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI). Voor de overige functies geven wij dit zelf vorm.

SOLLICITATIEPROCES FUNCTIES OP DE LEEFGROEPEN:

1. Solliciteren: Je cv en motivatiebrief wordt in behandeling genomen door onze collega’s van Dienst Justitiële inrichtingen. Nadat je cv en motivatiebrief positief zijn beoordeeld krijg je een uitnodiging om een persoonlijkheidstest en capaciteitentest te maken. 2. Online assessment: Je hebt twee weken de tijd om de persoonlijkheidstest en capaciteitentest te maken. 3. Kennismakingsgesprek: Indien de testen positief gemaakt zijn ontvang je een uitnodiging voor een sollicitatiegesprek. Het sollicitatiegesprek vindt plaats met een psycholoog. 4. Meedraaidienst bij Teylingereind: Na een positief gesprek met de psycholoog wordt je voorgesteld bij Teylingereind. Wij stemmen samen met jouw af wanneer je langs kan komen voor een meedraaidienst. 5. Arbeidsvoorwaardengesprek en indiensttreding Teylingereind: Gefeliciteerd, de meedraaidienst is positief beoordeeld! We zijn nu uitgekomen bij de laatste stap in het sollicitatieproces, het arbeidsvoorwaardengesprek. In dit gesprek leren we elkaar nog beter kennen en krijg je meer informatie over onze arbeidsvoorwaarden, je dienstverband en het inwerkprogramma. 6. VOG + WID Scan: Wij vragen om een positieve verklaring omtrent gedrag (VOG). Je mag alleen binnen Teylingereind werken wanneer er sprake is van een positieve VOG. WID scan; volgens de wet op de identificatieplicht zijn wij verplicht om jouw identiteit te controleren. Na het arbeidsvoorwaardengesprek word je gevraagd om een scan te laten maken van jouw geldig legitimatiebewijs (geen rijbewijs). Dit kan binnen twee weken op een scan locatie naar keuze. 7. Jouw start: Het is zover: je eerste werkdag, leuk dat je bij ons aan de slag gaat! Je wordt ontvangen door onze inwerkcoaches voor een tweedaagse introductiebijeenkomst. Samen met je nieuwe collega’s krijg je alle informatie die je nodig hebt. Wij wensen je heel veel werkplezier bij Forensisch Centrum Teylingereind.

SOLLICITATIEPROCES OVERIGE FUNCTIES:

1. Solliciteren: Je cv en motivatiebrief wordt in behandeling genomen door de leidinggevende van de afdeling. Nadat je cv en motivatiebrief positief zijn beoordeeld krijg je een uitnodiging van HR voor een kennismakingsgesprek. 2. Kennismakingsgesprek: Je bent uitgenodigd voor een gesprek, leuk! In dit eerste gesprek leren we elkaar kennen en krijg je een beter beeld van de functie, de afdelingen en onze organisatie. Het kennismakingsgesprek vind bij voorkeur plaats in Teylingereind. 3. Tweede gesprek of meeloop-dag: Na een positief eerste gesprek zal je uitgenodigd worden voor een tweede gesprek of meeloop-dag. 4. Arbeidsvoorwaardengesprek en indiensttreding Teylingereind: Gefeliciteerd! We zijn uitgekomen bij de laatste stap in het sollicitatieprocedure namelijk het arbeidsvoorwaardengesprek. In dit gesprek leren we elkaar nog beter kennen en krijg je meer informatie over onze arbeidsvoorwaarden, je dienstverband en het 5.  inwerkprogramma WID scan: Volgens de wet op de identificatieplicht zijn wij verplicht om jouw identiteit te controleren. Na het arbeidsvoorwaardengesprek word je gevraagd om een scan te laten maken van jouw geldig legitimatiebewijs (geen rijbewijs). Dit kan binnen twee weken op een scan locatie naar keuze. 6. Jouw start: Het is zover: je eerste werkdag, leuk dat je bij ons aan de slag gaat! Je wordt ontvangen door onze inwerkcoaches voor een tweedaagse introductiebijeenkomst. Samen met je nieuwe collega’s krijg je alle informatie die je nodig hebt. Wij wensen je heel veel werkplezier bij Forensisch Centrum Teylingereind.