Overslaan naar content

Groepsleider/ Begeleider Jeugd (28-36 uur per week)

 • Sassenheim
€ 2.720,32 - € 3.887,75 per maand

Functieomschrijving

Groepsleider/ Begeleider Jeugd (MBO)

Teylingereind, zoveel meer dan een jeugdgevangenis. Wij werken met jongeren die een ernstig delict hebben gepleegd of daarvan verdacht worden. Sommige jongeren zijn hier een paar weken, andere jongeren een aantal jaren. Als groepsbegeleider jeugd zie jij de persoon achter het delict, en werk je elke dag aan verandering. Bij ons telt elk succes, hoe klein dit ook is. 


Op dit moment hebben we vijftien leefgroepen en de komende tijd breidt het aantal groepen nog uit. Dus, ben jij werkzaam in de Jeugdzorg of nieuwsgierig wat jij kan beteken voor onze jongeren? Dan zijn wij nieuwsgierig naar jou. Want juist binnen de meest uitdagende tak van Jeugdzorg, zijn jouw persoonlijke competenties en (levens)ervaringen zo belangrijk.

Wat ga je doen

Als groepsbegeleider Jeugd (28 – 36 uur) ga je werken op één van de vijftien leefgroepen in Teylingereind. Op elke leefgroep verblijven acht tot tien jongeren tussen de 12 en 24 jaar. Samen met je team zorg jij voor een soepel verloop van het dagprogramma.


 • Dagprogramma: Wanneer jij dienst hebt, begeleid jij de jongeren door het dagprogramma. Structuur is belangrijk voor onze jongeren. Je zorgt ervoor dat iedereen op tijd uit bed is, heeft gedoucht en gegeten. Je begeleidt ze naar de interne school, de tandarts, dokter, therapeuten, bezoek van advocaat of familie.
 • Ontspanning: Juist tijdens momenten van ontspanning leer jij de jongeren echt kennen en bouw je aan jullie band. Een potje voetbal, samen koken of een spelletje ‘mens erger je niet’; het zijn momenten die vaak het gesprek openen. Jij bent in dit proces belangrijk! Collega Rachid verwoordt het perfect: “De interactie, daar werk ik voor. Voorzichtig zaadjes planten zodat de beslissingen hopelijk anders gaan. Je kunt iemand niet helemaal veranderen, maar wel nieuwe handvatten aanreiken.”
 • Rapportages: Alles wat je tijdens de dienst opvalt, leg je vast in rapportages. Je zorgt voor een heldere groepsoverdracht naar je collega’s van de volgende dienst. Je vertelt hoe de dag is verlopen en of er bijzonderheden zijn waar extra aandacht voor moet zijn.
  Daarnaast rapporteer je per jongere. Deze rapportages brengen de voortgang van een jongeren in kaart en worden o.a. gebruikt voor het opstellen van perspectiefplannen.


Teylingereind, topsport binnen Jeugdzorg
Als begeleider jeugd sta je altijd aan, niets gaat aan jou voorbij. Dat is topsport beoefenen met al jouw zintuigen. Je observeert de hele dienst; is de sfeer op de leefgroep ontspannen of heerst er onrust? Zijn de jongens aan het smoezen en houden ze je in de gaten? Of wordt het ineens te rustig en stil? Grote kans dat er iets broeit. Jij hebt overal ogen en oren, dat noemen wij forensische scherpte. Onmisbaar in ons vak.


Rooster
Wij werken onregelmatig. Doordeweeks hebben wij drie diensten:

 • Vroege dienst van 7.30 uur tot 15.00 uur;
 • Tussendienst van 12.00 uur tot 21.00 uur;
 • Late dienst van 14.00 tot 21.30 uur

Daarnaast draai je één keer in de drie weken een weekend dienst waarbij je zowel op zaterdag als op zondag werkt. De werktijden zijn dan van 9.45 uur tot 19.15 uur. Het roosteren doe je samen met je team. Hierbij krijgt iedereen de ruimte om voorkeuren op te geven. Sport je bijvoorbeeld op een vaste avond? Dan wordt daar zowel vanuit de organisatie als vanuit het team zoveel mogelijk rekening mee gehouden.

Vereisten

Persoonlijke competenties
Werken in een jeugdgevangenis is kunnen schakelen tussen de slappe lach, een goed gesprek en ingrijpen bij een incident. Dat vraagt veel van je. Beschik jij over de benodigde competenties?

 • Jij bent integer, eerlijk en betrouwbaar;
 • Jij durft mensen aan te spreken op gedrag en grenzen te stellen;
 • Jij hebt een natuurlijk overwicht;
 • Jij bent flexibel en proactief, neemt initiatief en ziet kansen;
 • Jij zegt wat je doet en doet wat je zegt. Jij bent consequent;
 • Jij wil en kan samenwerken;
 • Jij staat open voor feedback en wilt altijd leren;
 • Jij hebt compassie en inlevingsvermogen;


Wat breng je mee?

 • Een afgeronde mbo 4-opleiding bij voorkeur richting zorg en welzijn. Heb jij een diploma in een andere richting maar beschik jij wel over de bovenstaande persoonlijke competenties? Dan komen wij graag met jou in contact. Lees hier meer over jouw mogelijkheden.
 • Je herkent je in onze waarden: verantwoordelijk, samen, toekomstgericht en geloof in verandering;
 • Je bent minimaal 28 uur per week beschikbaar;
 • Je bent minimaal 23 jaar (Wettelijke eis).


De arbeidsvoorwaarden

 • Een salaris in schaal 7, tussen de € 2.720,32 en € 3.887,75 bruto per maand (bij 36 uur);
 • Een contract voor een jaar met de intentie om na dat jaar een vast contract aan te bieden;
 • Fijne extra’s zoals een onregelmatigheidstoeslag, vakantiegeld (8%), eindejaarsuitkering (8,3%) en tegemoetkoming ziektekosten (€20,- per maand);
 • Goede begeleiding; onze inwerkmentoren en inwerkcoaches staan voor je klaar vanaf het moment dat je start.
 • Een variërend aanbod van interne trainingen en opleidingen om jou zo optimaal te faciliteren in jouw eigen ontwikkeling.
 • Volop mogelijkheden om door te groeien. Heb je de ambitie en zin om naast je werk een hbo-opleiding (Pedagogiek, Social Work, SPH of gelijkwaardig) te gaan volgen? Je sluit een studieovereenkomst met Teylingereind. Bekijk hier de doorgroeimogelijkheden.


Meer weten?
Lees vooral de verhalen van onze medewerkers. Zij geven je een inkijk in hun werk bij Teylingereind. Eerst eens binnen kijken voordat je solliciteert? 
Kom dan naar een van onze Carrière-informatiedagen.


Solliciteren?
Wij zijn heel benieuwd naar wie jij bent en wat jou motiveert. Ben je enthousiast? Laten we kennismaken! Je kunt Danny en Quincy bereiken op 06-28134488 of solliciteer direct door ons digitale sollicitatieformulier in te vullen. Onderdeel van ons sollicitatieproces is een meedraaidienst. Tijdens deze dienst kan jij ervaren hoe het is om op de groep te werken.


Wij werken met de NVP sollicitatiecode. Daarnaast doen we voor iedereen die bij ons solliciteert een antecedentenonderzoek. We kijken dan of je een strafblad hebt. Ook vragen we referenties van vorige werkgevers op. Soms hoort een assessment ook bij de sollicitatieprocedure. Dat laten we je dan natuurlijk weten.

Op locatie
 • Sassenheim
€ 2.720,32 - € 3.887,75 per maand

of

Heb je vragen?

Bel Quincy of Danny op 06 - 281 344 88

of mail naar recruitment@teylingereind.nl