Overslaan naar content

Vacature stagiaire MDFT (16 uur per week)

  • Sassenheim
€ 0 - € 400 per maand

Functieomschrijving

“Het MDFT team richt zich op de jongeren en hun familiecontext, waar problemen kunnen ontstaan maar ook opgelost dienen te worden.” Marjolein, teamleider MDFT


Wie zijn wij?

Bij Forensisch centrum Teylingereind werken we met jongeren die een straf hebben gekregen van de rechter. Sommige jongens zijn er een paar weken, anderen een aantal jaar. Wij voeren de straf uit, maar we doen meer. We geven onderwijs en training, bieden werktrajecten en waar nodig zorg en behandeling.

Wij willen namelijk dat het verblijf van een jongere zinvol is. Dat hij leert en groeit. Dat doen we samen met de jongere, zijn familie en omgeving en een aantal organisaties buiten Teylingereind. Zo wordt de kans dat hij terugvalt in crimineel gedrag kleiner.

Ook voor onze medewerkers willen we een zinvolle tijd en kans om te leren en te groeien. Daarom bieden we via de Teylingereind Academy opleidingen aan voor groei en verdieping in je vakgebied.


Wie ben jij?

Een Stagiaire MDFT (16 uur)

Jij staat stevig in je schoenen, maar kunt je ook verplaatsen in die van een ander. Bent streng als het moet en los waar het kan. Jij hebt duidelijk een systemische visie die ervanuit gaat dat jongeren die binnen de deuren verblijven verbonden zijn aan het gezin en netwerk, ondanks de afstand. Dit betekent dat het netwerk soms een oorzaak is van problemen, maar duidelijker nog een oplossing kan zijn om probleemgedrag te behandelen. Je hebt er zin in om je in de jongeren en hun systemen te verdiepen en daarmee de therapeuten te ondersteunen.


Wat ga je doen?

Multidimensionale Familietherapie (MDFT) is een evidence-based gezinstherapie uitgebreid tot andere systemen die voor een jongere van belang zijn. MDFT wordt toegepast bij jongeren en hun ouder(s), om probleemgedrag van de jongere van diverse aard (waaronder delinquentie en verslavingsproblematiek) te verlichten of te verhelpen.

Jij gaat tijdens deze stage ondersteunende taken doen voor de MDFT therapeuten, op deze manier krijg je een goede indruk van wat het werk inhoudt. Je verricht uitzoek- en nakijk werk, je verzamelt informatie voor onderzoek, maar je denkt ook mee in casusbesprekingen. Ook willen we je graag de gelegenheid geven om gesprekken tussen jongeren en ouders bij te wonen, indien de situatie dat toelaat.

Vereisten

Jij bent iemand die:

  • In het 1e of 2e jaar zit van HBO MWD, Pedagogiek of Social Work
  • Beschikbaar is op in ieder geval de donderdagen
  • Een stage zoekt vanaf september 2024 voor een half of heel jaar
  • Een eerlijke en open houding heeft, je bent assertief en kan goed samenwerken
  • Er bovenal, heel veel zin in heeft!


Wat bieden wij?

  • Een ontzettend leuk team van therapeuten om je stage mee te lopen.
  • Een stagevergoeding conform cao Jeugdzorg van € 400,- per maand op basis van 36 uur.


Interesse?

Solliciteer door ons digitale sollicitatieformulier vóór 13 juni 2024 in te vullen. Heb je nog vragen? Bel dan met Recruitment via 06-28134488

Zet donderdag 27 juni 2024 vast in je agenda! Op deze dag voeren wij de gesprekken met de gekozen kandidaten.

Wij werken met de NVP sollicitatiecode. Daarnaast doen we voor iedereen die bij ons solliciteert een antecedentenonderzoek. We kijken dan of je een strafblad hebt. Ook vragen we referenties van vorige werkgevers op. Soms hoort een assessment ook bij de sollicitatieprocedure. Dat laten we je dan natuurlijk weten.

Op locatie
  • Sassenheim
€ 0 - € 400 per maand

of