Overslaan naar content

Teamleider Leefgroep (36 uur)

 • Sassenheim
€ 3.310,84 - € 4.973,89 per maand

Functieomschrijving

Teamleider Leefgroep (36 uur)“Als teamleider sta je continu in contact met je team. Je weet wat er speelt en waar extra coaching en begeleiding nodig is. Dit zie je terug in de omgang met de jongeren. Dat zijn momenten die mij trots maken” - teamleider


Teamleider in een Justitiële Jeugdinrichting

Als teamleider in een justitiële inrichting draag jij zorg voor een veilig werk- en leefklimaat op de leefgroep. Je geeft sturing aan 1 of 2 teams en zorgt ervoor dat de collega’s op de leefgroep hun werk goed en veilig kunnen uitvoeren. Je bent betrokken, bij zowel het team als de jongeren die verblijven op de leefgroep. Doordat je zorg draagt voor de dagelijkse operationele sturing van je team en dichtbij hen opereert, weet je wat er speelt en waar je met prioriteit aandacht aan moet geven. Het creëren van structuur en stabiliteit is daarbij essentieel in een dynamische omgeving als deze, waar je elke dag voor nieuwe uitdagingen staat. Samen met jou werken we in en aan een omgeving die bijdraagt aan een zinvol verblijf voor de jongeren binnen Teylingereind. Want een straf uitzitten is meer dan de dagen wegstrepen!


Wat ga je doen?

Als teamleider ben je in duaal leiderschap met een gedragswetenschapper verantwoordelijk voor de aansturing en begeleiding van een leefgroep van 8-11 jongeren en het team van collega’s (ongeveer 10 fte). Binnen het team, welke bestaat uit groepsleiders en (senior)pedagogisch medewerkers, biedt je sturing en begeleiding. Je creëert ontwikkelmogelijkheden voor medewerkers, coacht en instrueert ze binnen hun werk. Je helpt medewerkers reflecteren en te groeien in hun professionele handelingsbekwaamheid. Je legt afspraken vast tijdens jaargesprekken, ontwikkelgesprekken en verzuimgesprekken en geeft leiding aan teamvergaderingen.

Je bent naast je betrokkenheid bij je team(s), ook verantwoordelijk voor de jongeren op de leefgroep). Affiniteit met onze doelgroep en hun problematiek is daarom een must! Als teamleider weet je zorgvuldig en besluitvaardig te handelen bij;

 • Incidenten en calamiteiten. Je neemt daarbij het voortouw en adviseert/beslist over maatregelen en sancties. Je zorgt daarnaast voor een zorgvuldige afhandeling en evaluatie;
 • Klachten vanuit de jongeren. Je bent duidelijk en zorgvuldig bij het opstellen van verweren;
 • De bezetting van het dienstrooster. Je bent verantwoordelijk voor het faciliteren van een veilig en pedagogisch leefklimaat. Je signaleert knelpunten en weet hier tijdig op te handelen om zo het rooster rond te krijgen en de structuur op de groep te waarborgen.

Samen met 10 collega’s vorm je het team van leidinggevenden in het primair proces. Gezamenlijk werken jullie verder aan het inrichten en vormgeven van het beleid. Binnen deze functie zal je ook nauw samenwerken met andere afdelingen waaronder HR en beveiliging.


Teylingereind, meer dan een jeugdgevangenis

Bij Forensisch Centrum Teylingereind werken we met jongeren en jongvolwassenen die een straf hebben gekregen van de rechter. Sommige jongens zijn er een paar weken, anderen een aantal jaar. Wij voeren de straf uit, maar we doen meer. We voeden op. We geven onderwijs en training, bieden werktrajecten en waar nodig zorg.

Wij willen namelijk dat het verblijf van een jongere zinvol is. Dat hij leert en groeit. Dat doen we samen met de jongere, zijn familie en omgeving en een aantal organisaties buiten Teylingereind. Zo wordt de kans dat hij terugvalt in crimineel gedrag kleiner.

Ook voor onze medewerkers willen we een zinvolle tijd en kans om te leren en te groeien. Daarom bieden we via de Teylingereind Academy opleidingen aan voor groei en verdieping in je vakgebied.


Geen dag is hetzelfde binnen de muren van Teylingereind

Als teamleider binnen Teylingereind werk je in een omgeving die 24 uur per dag door draait. Tijdens jouw afwezigheid kunnen er situaties en incidenten ontstaan die bij binnenkomst direct om actie vragen. Je weet hierin flexibel mee te bewegen en weet waar de prioriteiten liggen. Zo beweeg je van een proeftijd gesprek met een medewerker naar de beveiliging vanwege een situatie met een bezoeker. Van een gesprek met HR over ontwikkelingen binnen het team tot een melding vanwege een incident tussen jongeren onderling. Verschillende zaken waar jij adequaat navolging aan geeft.

Binnen het team draai je eenmaal in de acht dagen een calamiteiten dienst en eenmaal in de acht weken een weekenddienst.

Vereisten

Wat breng je mee?

 • Je beschikt over een afgeronde HBO opleiding met voorkeur richting Leiderschap/Management;
 • Meerdere jaren ervaring als leidinggevende;
 • Affiniteit met onze doelgroep en de daarbij horende problematiek;
 • Je bent flexibel en oplossingsgericht. Je weet prioriteiten te stellen en overzicht te behouden;
 • Je bent sociaal en betrokken maar ook zakelijk;
 • Zelfkennis, je weet waar je goed in bent en wanneer je hulp van collega’s kan gebruiken.

De arbeidsvoorwaarden

 • Een salaris in schaal 10 van de cao Jeugdzorg , tussen de € 3.310,84 en € 4.973,89 bruto per maand (o.b.v. 36 uur);
 • Doorgroeimogelijkheden naar de functie van senior teamleider. Deze functie is ingeschaald in schaal 11, tussen de € 3.786,70 en € 5.722,20 bruto per maand (o.b.v. 36 uur);
 • Een jaarcontract. Klikt het van beide kanten? Dan bieden wij je na dat jaar een vast contract
 • Fijne extra’s zoals een onregelmatigheidstoeslag, vakantiegeld (8%), eindejaarsuitkering (8,3%), fietsplan en tegemoetkoming ziektekosten (€20,- per maand);
 • Werken in een gedreven team met enthousiaste collega’s;
 • Mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen, door bijvoorbeeld trainingen, workshops of een opleiding.

Interesse?

Wij zijn heel benieuwd naar wie jij bent en wat jou motiveert. Ben je enthousiast? Laten we kennismaken! Je kunt ons bereiken op 06-28134488 of solliciteer direct door ons digitale sollicitatieformulier in te vullen.


Wij werken met de NVP sollicitatiecode. Daarnaast doen we voor iedereen die bij ons solliciteert een antecedentenonderzoek. We kijken dan of je een strafblad hebt. Ook vragen we referenties van vorige werkgevers op. Soms hoort een assessment ook bij de sollicitatieprocedure. Dat laten we je dan natuurlijk weten.

Succes!

Op locatie
 • Sassenheim
€ 3.310,84 - € 4.973,89 per maand

of