Overslaan naar content

Stagiaire straf- en strafprocesrecht/ jeugdrecht (24 uur)

  • Sassenheim
€ 0 - € 400 per maand

Functieomschrijving

Stagiaire straf- en strafprocesrecht/ jeugdrecht (24 uur)

“Als je enthousiast en leergierig bent, hebben we je dolgraag in ons team!” – Merijne, jurist


Wie zijn wij?

Bij Forensisch centrum Teylingereind werken we met jongeren die een straf hebben gekregen van de rechter. Sommige jongens zijn er een paar weken, anderen een aantal jaar. Wij voeren de straf uit, maar we doen meer. We geven onderwijs en training, bieden werktrajecten en waar nodig zorg en behandeling.

Wij willen namelijk dat het verblijf van een jongere zinvol is. Dat hij leert en groeit. Dat doen we samen met de jongere, zijn familie en omgeving en een aantal organisaties buiten Teylingereind. Zo wordt de kans dat hij terugvalt in crimineel gedrag kleiner.


Wie ben jij?

Een stagiair(e), student straf-en strafprocesrecht en/of specialisatie jeugdrecht (24 uur)


Wat ga je doen?

Teylingereind heeft de enige klinische observatiegroep van Nederland. Jongeren verblijven hier voor zeven weken in het kader van een klinisch multidisciplinair Pro Justitia onderzoek. Ze worden ervan verdacht een of meerdere delicten gepleegd te hebben of ze zijn al berecht, maar lopen vast in hun behandeltraject. Vaak hebben ze complexe problematiek. Je kunt het onderzoek op deze afdeling vergelijken met het onderzoek voor volwassenen in het Pieter Baan Centrum. Aan het einde van de observatie brengen we een adviesrapport uit. Daarin staat of de jongere een stoornis heeft of had, en of die van invloed was op het tenlastegelegde. En er staat in wat het recidivegevaar is, welk advies we geven om recidive te voorkomen en of het observatieteam denkt dat een jeugd- of volwassen kader het beste past.

Als stagiair(e) ben je nauw betrokken bij het maken van deze observatierapportages. Je zorgt er, samen met het team, voor dat de kwaliteit van het rapportageproces en de rapportages Pro Justitia in het strafrecht voor jongeren hoog is.

Je stage begint met het beter leren kennen van Teylingereind. Je loopt mee op verschillende afdelingen en kijkt mee over de schouder van de jurist. Daarna kun je zelf aan de slag. Tijdens de stage krijg je te maken met interessante dossiers. Het is aan jou om teams voor te lichten over de strafdossiers en de delicten waarvan de jongere verdacht wordt. Daarnaast verdiep je je in juridische vraagstukken en jurisprudentieonderzoek met betrekking tot de Beginselenwet justitiële jeugdinrichtingen, strafrecht- en privacywetgeving.


Vereisten

Jij bent iemand die:

  • In de laatste fase van je masterstudie in de afstudeerrichting straf-en strafprocesrecht en/of jeugdrecht zit
  • Interesse heeft in het jeugd(straf)recht en de forensische psychologie en psychiatrie
  • Leergierig, flexibel en integer is
  • Idealiter vier tot zes maanden de tijd heeft voor deze stage

Wat bieden wij?

  • Samen kijken we wat een goede startdatum is. Wat ons betreft kunnen we snel beginnen met bij voorkeur een startdatum van 1 september 2024
  • Een stagevergoeding van € 400,- bruto op basis van 32-36 uur en een reiskostenvergoeding afhankelijk van bezit OV-jaarkaart

Interesse?

Solliciteer door ons digitale sollicitatieformulier in te vullen vóór 27 juni 2024. Heb je nog vragen? Stuur dan een e-mail naar Caroline Schalk (jurist) op c.schalk@teylingereind.

Zet 2 juli 2024 vanaf 15 uur vast in je agenda, want dan voeren we gesprekken met de kandidaten die we kiezen.

Wij werken met de NVP sollicitatiecode. Daarnaast doen we voor iedereen die bij ons solliciteert een antecedentenonderzoek. We kijken dan of je een strafblad hebt

Op locatie
  • Sassenheim
€ 0 - € 400 per maand

of