Overslaan naar content

Sport-en activiteitenbegeleider (32-uur per week)

 • Sassenheim
€ 2.686,74 - € 3.839,75 per maand

Functieomschrijving

Sport-en activiteitenbegeleider (32-uur per week)

“Bij ons voelen de jongeren zich even vrij, sporten is dan ook vaak het hoogtepunt van de dag”- sport- en activiteitenbegeleider


Wie zijn wij?

Teylingereind, meer dan een jeugdgevangenis
Bij Forensisch Centrum Teylingereind werken we met jongeren en jongvolwassenen die een straf hebben gekregen van de rechter. Sommige jongens zijn er een paar weken, anderen een aantal jaar. Wij voeren de straf uit, maar we doen meer. We voeden op. We geven onderwijs en training, bieden werktrajecten en waar nodig zorg.

Wij willen namelijk dat het verblijf van een jongere zinvol is. Dat hij leert en groeit. Dat doen we samen met de jongere, zijn familie en omgeving en een aantal organisaties buiten Teylingereind. Zo wordt de kans dat hij terugvalt in crimineel gedrag kleiner.

Ook voor onze medewerkers willen we een zinvolle tijd en kans om te leren en te groeien. Daarom bieden we via de Teylingereind Academy opleidingen aan voor groei en verdieping in je vakgebied.


Wie ben jij?

Sport- en activiteiten begeleider binnen een Justitiële Jeugdinrichting
Als sport- en activiteiten begeleider help jij de jongeren om hun talenten te ontdekken en ze, naast het onderwijs dat ze volgen, een zinvolle dagbesteding te geven. Een dagbesteding die past bij onze jongeren en hun problemen. Je biedt de jongere een plek om te ontladen en te ontspannen, een moment in het dagprogramma waar ze echt naar uitkijken.


Wat ga je doen?

Als sport- en activiteiten begeleider (32 uur per week) vervul jij een belangrijke rol in het dagprogramma van de jongere. Samen met 7 directe collega’s zorg je voor een interessant sport-, creatief- en muziekaanbod in de avonden en het weekend. Ook in de schoolvakanties en als er uitval is van school maken jullie als team een afwisselend en aantrekkelijk programma. Binnen het team zijn de activiteiten verdeeld en zal jij je, samen met vier directe collega’s, focussen op het aanbieden van sportactiviteiten. Per leefgroep staat er tweemaal per week een sport moment ingeroosterd en ben jij verantwoordelijk voor:

 • Het begeleiden en faciliteren van sportactiviteiten, met de nadruk op voetbal en fitness, twee geliefde sporten onder de jongere. Samen met een collega weet je de jongere te motiveren om actief mee te doen en houd je de sfeer in de groep in de gaten;
 • Het verder vormgeven van het aanbod van activiteiten. De meeste sport-momenten liggen vast in een rooster, maar er wordt nog aan een programma gewerkt voor vakanties en studiedagen. Je vind het leuk om ideeën aan te dragen en deze activiteiten te organiseren.
 • Het aandragen van initiatieven wanneer sportmomenten onverwachts niet kunnen doorgaan. Je beweegt flexibel mee en kijkt naar wat er wel mogelijk is.

Rooster; doordeweeks werk je vaak van 14:00 tot 21:30 uur, tijdens het weekend van 10:00 tot 18:00 uur. Daarnaast ben je beschikbaar tijdens schoolvakanties, waarbij de planning wordt afgestemd met je collega’s.

Uitdagingen
Hoewel het sportprogramma grotendeels in een rooster is vastgelegd, werken we in een dynamische omgeving waar onvoorziene situaties zich kunnen voordoen. Situaties, zoals een alarm, hebben invloed op het dagprogramma en of activiteiten wel of niet kunnen doorgaan. Jij weet hier flexibel mee om te gaan en schakelt met je collega’s om te kijken wat er wel mogelijk is.

Vereisten

Jij bent iemand die:

 • Een afgeronde mbo 4-opleiding bij voorkeur richting zorg en welzijn of sport en bewegen;
 • Je bent gecertificeerd om fitness te geven of bent bereid de opleiding Fitvak A te volgen;
 • Je hebt een sociaal karakter en legt gemakkelijk contact. Je bent streng als het moet en los waar het kan;
 • Je bent flexibel, toont initiatief en je beschikt over het vermogen om anderen te motiveren;
 • Je hebt affiniteit met onze doelgroep;
 • Je bent minimaal 23 jaar;
 • Je werkt volgens een onregelmatige inroostering en vindt het geen probleem om in de avonden, weekenden en schoolvakanties te werken.


Wat bieden wij?

 • Een salaris in schaal 7 van de cao Jeugdzorg , tussen de € 2.686,74 en € 3.839,75 bruto per maand (o.b.v. 36 uur);
 • Een contract voor een jaar met de intentie om na dat jaar een vast contract aan te bieden;
 • Fijne extra’s zoals een onregelmatigheidstoeslag, vakantiegeld (8%), eindejaarsuitkering (8,3%) en tegemoetkoming ziektekosten (€20,- per maand);
 • Mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen, door bijvoorbeeld trainingen, workshops of een opleiding.


Interesse?

Wij zijn heel benieuwd naar wie jij bent en wat jou motiveert. Ben je enthousiast om onze nieuwe collega te worden? Laten we dan kennismaken! Reageer vóór 21 mei 2024 op onze vacature. Heb je vragen? Bel met ons via : 06-28134488 of stuur een mail naar recruitment@teylingereind.nl

Wij werken met de NVP sollicitatiecode. Daarnaast doen we voor iedereen die bij ons solliciteert een antecedentenonderzoek. We kijken dan of je een strafblad hebt. Ook vragen we referenties van vorige werkgevers op. Soms hoort een assessment ook bij de sollicitatieprocedure. Dat laten we je dan natuurlijk weten.

Op locatie
 • Sassenheim
€ 2.686,74 - € 3.839,75 per maand

of